Hoofd menu

lose weight

63% van de klanten in het sportcentrum heeft afvallen of afslanken als doelstelling. Deze doelstelling heeft vaak een cosmetische reden, terwijl de medische kant van overgewicht vaak wordt vergeten. Aandoeningen als diabetes, hart- en vaatziekten en een verhoogde bloeddruk steken eerder de kop op bij personen met overgewicht.

Cardio
Misschien herkent u dit: "U wilt afslanken? Ga maar laag intensief trainen op één van de tientallen cardio-toestellen!" Bijna elke instructeur in elk sportcentrum adviseert dit ... en wat is het resultaat? Hoewel cardiovasculaire training de vetverbranding inderdaad stimuleert is het afslankende effect van dit soort training uiterst gering.

Krachttraining
Krachttraining daarintegen is een betere manier om af te vallen en uw lichaam meer contour te geven. Het Spiermassa is in ons lichaam de grootste afnemer van calorieën zowel bij lichaamsbeweging als in rust, kortom u slankt af terwijl u op de bank zit!!! Een schema met de juiste balans tussen krachttraining en cardiotraining is het meest effectief.

En om gelijk een fabeltje uit de wereld te helpen: Nee, met krachting ontspringen niet gelijk de spierballen en komt u eruit te zien als een bodybuilder. Hiervoor is heel veel training nodig en ook dienen er veel aanpassingen gedaan te worden op gebied van voeding.

Facebook