Afvallen

Veel Nederlanders bezoeken de sportschool om gewicht te verliezen. Deze doelstelling heeft vaak een cosmetische reden, terwijl de medische kant van overgewicht vaak wordt vergeten. Aandoeningen als diabetes mellitus type 2, hart- en vaatziekten en een verhoogde bloeddruk komen vaker voor bij personen met overgewicht. Afvallen kost tijd maar je kan het leuker maken door jezelf een doel te geven om naar te streven of om het samen te doen.

Cardiotraining
Vaak wordt geadviseerd om veel cardiotraining te doen met het doel om vet te verbranden. De intensiteit of zwaarte van de cardiotraining bepaalt het trainingsdoel. Een hele lage intensiteit verbrandt weinig calorieën, maar in verhouding meer vet. Een training op lage intensiteit wordt gezien als hersteltraining.
Een hoge intensiteit, waarbij je bijna buiten adem raakt, verbrandt meer calorieën. Hoewel je naar verhouding minder vet verbrandt, verbrand je wel meer calorieën aan vet dan met de lage intensiteit. Het bijkomende voordeel hiervan is dat ook het uithoudingsvermogen toeneemt.

Krachttraining
Intensieve krachttraining is tevens een goede manier om vet te verliezen. Spieren zijn een grote verbruiker van calorieën. Ook het herstel na een krachttraining kost het lichaam energie. Een groot deel van de energie die hiervoor gebruikt wordt komt van de vetverbranding. Krachttraining is enigszins effectief bij de vetverbranding tijdens de training én meer effectief na de training. Een schema met de juiste balans tussen krachttraining en cardiotraining op hoge intensiteit is het meest effectief.

Krachttraining met spiermassa als doel, is hiervoor het meest effectief. Maak hiervoor 8 tot 12 herhalingen per set. Als je echt spiermassa wilt opbouwen, dan zal je veel sets per spiergroep moeten doen per week en daar ook je voeding op aan moeten passen.

Fitnessschema maken

Afvallen

Spieropbouw

Fitheid

Uithoudingsvermogen

Krachttraining

Partner programma

Fitnessschema.nl start een nieuw partnerprogramma. Onze jaarlijkse bezoekersaantallen variëren tussen de 100.00 tot 150.00 unieke bezoekers. Dit kan jouw sportschool, product of jouw naam als personal trainer een boost geven! Klik hier voor meer informatie!

Klik hier