Spieropbouw

Krachttraining voor spieropbouw is een vorm van cosmetisch trainen. Spieropbouw wordt al lang niet meer enkel geassocieerd met bodybuilding. Spiermassa geeft vorm aan het lichaam en is erg populair als doel onder mannen en steeds meer onder vrouwen.

Spieren
Elke spier bestaat uit een groot aantal spiervezels. Het aantal spiervezels en ook de verdeling van deze spiervezels in de spier staat vast. Door training zal hier niet veel verandering in optreden. Wel is de dikte en de kracht van de spiervezel te trainen. Deze verdikking vindt echter alleen plaats wanneer, tijdens training, bijna alle spiervezels in de spier worden gebruikt. Kies daarom het zwaarste trainingsgewicht waarmee je nog net de juiste hoeveelheid herhalingen kan maken.

Aanpassingsvermogen van het lichaam
Het zenuwstelsel moet zich ook aanpassen als je de fysieke grens opzoekt. Het gevolg hiervan is dat het zenuwstelsel meer spiervezels aanstuurt zodat zwaardere gewichten opgetild kunnen worden met minder energie. Deze neuromusculaire aanpassing maakt het lichaam elke keer sterker om beter om te kunnen gaan met de nieuwe situatie.

Spierfalen
Trainen tot spierfalen (muscle failure) wil zeggen dat een set uitgevoerd wordt totdat je het gewicht niet meer kan bewegen. Je gebruikt met trainen tot muscle failure bijna alle spiervezels in de spier. Dit zorgt voor een maximale spierweefselstimulatie en daarmee de gunstige voorwaarden voor spieropbouw.

Rust
Training is zinloos als tussen trainingen onvoldoende rust wordt ingebouwd om te herstellen. Tijdens het herstel, herstelt het lichaam zich iets beter dan het niveau van voor deze training. Voldoende rust tussen de trainingen is een voorwaarde voor spieropbouw.

Fitnessschema maken

Afvallen

Spieropbouw

Fitheid

Uithoudingsvermogen

Krachttraining

Partner programma

Fitnessschema.nl start een nieuw partnerprogramma. Onze jaarlijkse bezoekersaantallen variëren tussen de 100.00 tot 150.00 unieke bezoekers. Dit kan jouw sportschool, product of jouw naam als personal trainer een boost geven! Klik hier voor meer informatie!

Klik hier