Krachttraining

Krachttraining is training met weerstand om de spierkracht te verhogen. Meestal is dit gericht op het doel om (sport)prestaties te verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan het sterker maken van de beenspieren van een sprinter. Krachttraining kent verschillende vormen zoals algemene krachttraining en sportspecifieke krachttraining.

Algemene krachttraining
Algemene krachttraining heeft als doel om het gehele lichaam sterker te maken. Naast spieren en pezen versterk je ook botten en gewrichten. Na een periode van krachttraining werkt het lichaam effectiever en efficiënter. Heb je nu nog “wat dag over na je energie”? Hiervoor hoef je gelukkig niet met gewicht te gooien en hard te brullen. Dat hoeft overigens helemaal nooit. 3 sets van 12 herhalingen is al een vorm van krachttraining die voor iedereen en alle leeftijden mogelijk is.

Sportspecifieke krachttraining
Deze vorm van krachttraining wordt bij sporters van alle niveaus gebruikt ter ondersteuning of verbetering van de sportprestaties. Snelheid en coördinatie spelen vaak een grote rol bij deze krachtoefeningen. Dit gebeurt in de sportschool met freeweights, kabels of elastieken. Daarnaast wordt deze vorm van krachttraining bijvoorbeeld ook op het veld uitgevoerd. Deze oefeningen zijn vaak zo specifiek dat je hiervoor geen standaard fitnessschema kunt opstellen. Deze oefeningen kom je op deze website niet tegen.

Fitnessschema maken

Afvallen

Spieropbouw

Fitheid

Uithoudingsvermogen

Krachttraining

Partner programma

Fitnessschema.nl start een nieuw partnerprogramma. Onze jaarlijkse bezoekersaantallen variëren tussen de 100.00 tot 150.00 unieke bezoekers. Dit kan jouw sportschool, product of jouw naam als personal trainer een boost geven! Klik hier voor meer informatie!

Klik hier