Fit worden

Beweegmomenten
Fit zijn is belangrijk. Het maakt het leven makkelijk. Je hebt meer energie, bent minder snel buiten adem en je kan makkelijker dingen ondernemen. Fit worden is dus essentieel voor een goed welzijn.

Lid worden de plaatselijke sportschool is, net als bijvoorbeeld zwemmen en wandelen, een goede en veilige manier van bewegen. Het fitnessschema bij de sportschool draagt bij aan de Nederlandse Beweegrichtlijnen. Het uitgangspunt daarvan is dat je 150 minuten per week matig intensief beweegt. Hierbij doe je minimaal twee keer spier- en botversterkende oefeningen. De fitnessschema’s op deze website zijn veilig en laagdrempelig. Ze zijn zeer geschikt voor beginners van alle leeftijden.

Belasting – belastbaarheid
Beginners willen vaak te snel en te veel. Het lichaam bestaat naast spieren uit onder andere gewrichten, pezen en banden. Lange inactiviteit verlaagt de belastbaarheid van het lichaam. Alles dat je niet gebruikt wordt zwakker of verdwijnt. Dat geldt ook voor de actieve en passieve delen van ons bewegingsapparaat. Het lichaam kan zich niet snel aanpassen aan nieuwe en/of zware belasting. Om blessures te voorkomen is het dus belangrijk om rustig te beginnen met lagere gewichten. Zodoende went het lichaam aan deze zwaardere belasting, waardoor de belastbaarheid van het lichaam toeneemt. Belasting is de hoeveelheid kracht die op het lichaam wordt uitgeoefend. Bijvoorbeeld het dragen van het eigen lichaamsgewicht, of de kracht die op pezen of spieren tijdens werk of sport. Belastbaarheid is de hoeveelheid belasting die het lichaam kan verdragen.

 

Fitnessschema maken

Afvallen

Spieropbouw

Fitheid

Uithoudingsvermogen

Krachttraining

Partner programma

Fitnessschema.nl start een nieuw partnerprogramma. Onze jaarlijkse bezoekersaantallen variëren tussen de 100.00 tot 150.00 unieke bezoekers. Dit kan jouw sportschool, product of jouw naam als personal trainer een boost geven! Klik hier voor meer informatie!

Klik hier